Zaplijenjeno 600 grama marihuane

Još jednom aktivnošću riječke policije u stalnoj borbi protiv zlouporabe opojne droge, posebno u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, zadan je udarac narko-tržištu i spriječena distribucija 600 grama opojne droge marihuane koja je zaplijenjena od 27-godišnjeg Riječanina.

FOTO:PU PG
Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Sektor kriminalističke policije, Policijske uprave primorsko-goranske  i II. Policijske postaje Rijeka, nad 27-godišnjim Riječaninom, utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kaznena djela iz domene zlouporabe opojne droge.

Dana 16. studenog u 20,50 sati na Marinićima kraj Viškova, policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, prilikom zaustavljanja osobnog vozila marke VW polo, uočili su kako jedna osoba odbacuje predmete izvan vozila. Utvrđeno je da se radi o 5 pvc paketića tzv. "suza" u kojima je bilo oko 4 g opojne droge heroin,za koje je utvrđeno da ih je 27-godišnjak neovlašteno posjedovao poradi daljnje prodaje.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja osim navedene droge, u stanu 27-godišnjaka je pronađeno i  oko 600 g opojne droge marihuane koju je također neovlašteno posjedovao poradi daljnje prodaje. Pronađeno je još i trideset i pet tableta koje u sebi imaju tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga.
Navedena je droga oduzeta od 27-godišnjaka, i tako onemogućena njena distribucija upravo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno da se protiv 27-godišnjaka kaznena prijava podnosi redovnim putem.

No, još jedna uspješna aktivnost riječke policije u borbi protiv zlouporabe opojne droge onemogućila je dilerima droge na riječkom području prodaju i zaradu na opojnoj drogi koja ovog puta nije završila na ulici.

 
 
 


Stranica