Seminar o nadzoru zakonitosti na moru

U organizaciji Veleposlanstva SAD u Zagrebu te Ravnateljstva policije, Uprave za granicu, u Policijskom domu u Rijeci, dana 16. studenog započeo je jednotjedni seminar naziva „Advanced Maritime Law Enforcement Boarding Course“. Seminar je namijenjen pomorskoj policiji, ali i drugim službama za nadzor zakonitosti na moru. U ime Ravnateljstva policije, Uprave za granicu, sudionicima se obratio Stipica Kuna, pomoćnik načelnika Uprave, dok je u ime načelnika Policijske uprave primorsko-goranske nazočne pozdravio Jasmin Brkljača, načelnik Sektora za granicu.

U organizaciji Veleposlanstva SAD u Zagrebu te Ravnateljstva policije, Uprave za granicu, u Policijskom domu u Rijeci, dana 16. studenog započeo  je jednotjedni seminar naziva „Advanced Maritime Law Enforcement Boarding Course“. Seminar je namijenjen pomorskoj policiji, ali i drugim službama za nadzor zakonitosti na moru. U ime Ravnateljstva policije, Uprave za granicu, sudionicima se obratio Stipica Kuna, pomoćnik načelnika Uprave, dok je u ime načelnika Policijske uprave primorsko-goranske nazočne pozdravio Jasmin Brkljača, načelnik Sektora za granicu.

Na seminaru, na kojem su predavači predstavnici Obalne straže SAD, sudjeluju službenici pomorske policije, kriminalističke policije, carine te lučke kapetanije. Pored teoretskog dijela, predviđen je i praktični dio obuke na policijskim plovilima Policijske uprave primorsko-goranske. Uz priliku da se ostvari uvid u praktične aspekte rada Obalne straže SAD, usvajanje iskustava američkih kolega doprinijet će kvalitetnijem radu službi koje sudjeluju u zaštiti morskog prostora Republike Hrvatske.



Stranica