Alkoholizirani vozači ugrožavali promet

29-godišnji Riječanin pokušao je jučer, oko 03,00 sati pobjeći policijskim službenicima Interventne jedinice policije Rijeka, koji su ga zamijetili u Kumičićevoj ulici u Rijeci. Uočivši policajce oglušio se na njihove znakove da zaustavi vozilo te čineći prekršaje prošao vozilom kroz nekoliko raskrižja na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforima. U Ulici Drage Gervaisa izašao je iz vozila te se dao u bijeg, no policajci su ga brzo sustigli. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,78 g/kg.

29-godišnji Riječanin pokušao je jučer, oko 03,00 sati pobjeći policijskim službenicima Interventne jedinice policije Rijeka, koji su ga zamijetili u Kumičićevoj ulici u Rijeci. Uočivši policajce oglušio se na njihove znakove da zaustavi vozilo te čineći prekršaje prošao vozilom kroz nekoliko raskrižja na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforima. U Ulici Drage Gervaisa izašao je iz vozila te se dao u bijeg, no policajci su ga brzo sustigli. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,78 g/kg. 

Istoga dana, oko 13,40 sati u Ul. Ivana Dežmana u Rijeci, isto je pokušao  i 31-godišnji Riječanin. Produžio je vožnju motociklom bez registarskih oznaka, ali samo do Ulice Dolac, gdje su ga zaustavili policajci. Utvrđeno je da upravlja motociklom pri koncentraciji alkohola od 1,02g/kg, a testiranjem na prisutnost opojnih sredstava također je bio pozitivan.

Sinoć pak, oko 23,15 sati, 41-godišnjak iz Novog Vinodolskog upravljajući osobnim vozilom Fiat  i to pri koncentraciji alkohola od 1,36 g/kg , kretao se Vukovarskom ulicom u smjeru Podmurvica. Na raskrižju s Ul. Antuna Barca izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u uzdignuti pješački otok, a zatim  i  u prometni znak.

Jutros, oko 3,45 sati, 27-godišnjak iz Viškova u alkoholiziranom je stanju (1,34g/kg) počinio niz prometnih prekršaja upravljajući osobnim vozilom Toyota. Došavši pred raskrižje ulica B. Mohorića i M. Sušnja započeo je pretjecanje vozila, na slijedećem raskrižju nije se zaustavio na znak crvenog svjetla, da bi prilikom skretanja na kolnik Ul. V. i Milivoja Lenca izgubio kontrolu nad vozilom te udario prednjim, a zatim i zadnjim donjim  dijelom vozila u pješački otok.

Protiv svih počinitelja prekršaja slijede odgovarujće prijave.



Stranica