Božidar Ružić - policajac godine u Primorsko-goranskoj županiji

Danas je u Kristalnoj dvorani Grand hotela Kvarner u Opatiji održana svečana dodjela priznanja Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i to pobjednicima na županijskoj razini u akcijama „Plavi cvijet“, „Zeleni cvijet“ i „Djelatnik godine“. U ovoj posljednjoj, u kategoriji policajac, vrijedno priznanje dobio je Božidar Ružić iz Policijske postaje Opatija.

FOTO: Novi List
Danas je u kristalnoj dvorani Grand hotela Kvarner u Opatiji održana svečana dodjela priznanja Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i to pobjednicima na županijskoj razini u akcijama „Plavi cvijet“, „Zeleni cvijet“ i „Djelatnik godine“.

Naime, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije u suradnji s turističkim zajednicama , članicama na području Kvarnera provela je u sklopu ekološko-edukativne akcije „Volim Hrvatsku 2009“, a na temu „Čovjek- ključ uspjeha“ i akciju izbora djelatnika godine. Akcija je organizirana u ukupno 22 kategorije među kojima je i kategorija policajac. Ove godine u ovoj je kategoriji nagradu dobio policijski službenik Policijske postaje Opatija, Božidar Ružić. Nagradu mu je uručio Kazimir Janjić, predsjednik Turističke zajednice Primorsko-goranske županije. 

Božidar Ružić radi na poslovima pomoćnika načelnika za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj postaji Opatija. Kroz svoj višegodišnji rad u ovoj postaji iskazao je izuzetnu profesionalnost i korektnost u obavljanju svoga posla, a svojim odnosom i ljubaznošću prema turistima i gostima na liburnijskoj rivijeri svakako je doprinio ugledu policijskoga posla. 

Potvrdila je to i direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, mr.sc. Gordana Medved. Čestitajući dobitnicima naglasila je da unatoč svim unapređenjima u turističkoj ponudi, turizma nema bez djelatnika. Svakako da je i sigurnost jedna od komponenti koje itekako utječu na turizam, pogotovo u današnje vrijeme kada se upravo zbog sigurnosti mjenjaju turističke destinacije, naglasila je Medved.

Vaš je djelatnik kao reprezentant cijele policije koja nam pomaže u milijun stvari, od sigurnosti do regulacije prometa, do jednog  osjećaja da se ljudi osjećaju sigurno, da im je dobro, da se imaju kome obratiti ako im nešto treba. To je jedna dimenzija koja treba svakom turistu i ona je od neprocjenjive važnosti u suvremenom turizmu, posebno je istaknula direktorica Medved. Na kraju, još jednom  uputivši čestitke, Gordana Medved se zahvalila  te izrazila želje za nastavak ovakve dobre suradnje.

 


Stranica