Skrivao se ispod putnih torbi

Dana 10. listopada, oko 17,00 sati na graničnom prijelazu Pasjak na izlazu iz Republike Hrvatske policijski službenici Postaje granične policije Rupa kontrolirali su teretno vozilo marke Peugeot expert. Nakon kontrole putnih isprava vozača (francuski državljanin) i dvoje putnika (državljani Velike Britanije), policijski je službenik prilikom pregleda prtljažnog prostora vozila zamijetio kako ispod putnih torbi vire noge nepoznate osobe. Utvrđeno je da se radi o 41-godišnjem francuskom državljaninu, koji je skrivajući se želio izbjeći graničnu kontrolu.

Dana 10. listopada, oko 17,00 sati na graničnom prijelazu Pasjak na izlazu iz Republike Hrvatske policijski službenici Postaje granične policije Rupa kontrolirali su teretno vozilo marke Peugeot expert. Nakon kontrole putnih isprava vozača (francuski državljanin)  i dvoje putnika (državljani Velike Britanije), policijski je službenik prilikom pregleda prtljažnog prostora vozila zamijetio kako ispod putnih torbi vire noge nepoznate osobe.  Utvrđeno  je da se radi o 41-godišnjem francuskom državljaninu, koji je skrivajući se želio izbjeći graničnu kontrolu.

Protiv njega, francuskog državljanina i britanske državljanke  podnesen je optužni prijedlog uz koji su i prepraćeni na Prekršajni sud u Opatiji. nakon prekršajnog postupka izrečena im je  zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske u trajanju od 1 godine. Francuski državljanin koji se skrivao, kažnjen je i novčanom kaznom u iznosu od 2 000 kuna.

Istoga dana, oko 22,20 sati u mjestu Rupa prilikom kontrole zaustavljeno je osobno vozilo marke "VW" passat bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka. U vozilu se pored vozača i jednog putnika nalazio i 36-godišnji bosansko-hercegovački državljanin za kojeg je utvrđeno da ima važeću zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku.  Namjera mu je bila ilegalno prijeći preko državne grnice te otiću u Italiji, ali je u tome spriječen po policijskim službenicima Postaje grnične policije Rupa. U upravnom postupku donijeto je rješenje kojim se protjeruje s teritorija Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine.



Stranica