Suradnja policije i Lučke kapetanije na moru

U subotu, 08. kolovoza 2009. godine, policijski službenici pomorske policije ove policijske uprave, u suradnji sa službenicima Lučke kapetanije Rijeka, proveli su mjere pojačanog postupanja na moru. Mjere koje su dvije službe poduzele nastavak su aktivnosti koje se cijele godine, a posebice u turističkoj sezoni, usklađeno poduzimaju sa ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, osobito sprječavanja težih incidenata u kojima bi bila ugrožena sigurnost kupača.

U subotu, 08. kolovoza 2009. godine, policijski službenici pomorske policije ove policijske uprave, u suradnji sa službenicima Lučke kapetanije Rijeka, proveli su mjere pojačanog postupanja na moru. Mjere koje su dvije službe poduzele nastavak su aktivnosti koje se cijele godine, a posebice u turističkoj sezoni, usklađeno poduzimaju sa ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, osobito sprječavanja težih incidenata u kojima bi bila ugrožena sigurnost kupača. Tako je tijekom provedbe mjera u subotu naglasak dan na sprječavanje nedozvoljenog glisiranja posebice uz veće plaže na području županije.

Tijekom postupanja kontrolirana su 94 plovila, od čega 60 stranih te 216 osoba, od čega 195 stranih. Utvrđena su 42 prekršaja, od čega 37 kod stranih državljana. U 14 slučajeva utvrđeno je da su voditelji plovila glisirali na nedozvoljenoj udaljenosti od obale zbog čega je od strane ispostava lučke kapetanije pokrenut odgovarajući postupak. U jednom slučaju utvrđeno je da je strano plovilo izbjeglo obaviti graničnu kontrolu prilikom dolaska u Hrvatsku, dok su dva strana plovila zatečena bez odgovarajućeg odobrenja za plovidbu u Hrvatskoj (vinjete). Na jednom plovilu zatečen je i hrvatski državljanin za kojim je raspisana tjeralica, te je isti uhićen i smješten u Zatvor  u Rijeci.
 
            Treba napomenuti da je ovo postupanje nastavak dugogodišnje suradnje sa Lučkom kapetanijom Rijeka, usmjerenom na podizanje stupnja opće sigurnosti na moru, koje aktivnosti će se kontinuirano provoditi i dalje.
 
 
 
 


Stranica