Narušavanje javnog reda i mira

Tijeko proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske, posebno u turističkim mjestima za vrijeme održavanja loklanih zabava zabilježeno je više narušavanja javnog reda i mira.

Tijeko proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske, posebno u turističkim mjestima za vrijeme održavanja loklanih zabava zabilježeno je više narušavanja javnog reda i mira.

Dana 1. kolovoza, oko 02,30 sati, za vrijeme održavanja ribarske fešte u Lovranu došlo je do naguravanja između više osoba, zbog čega su intervenirali redari zaštitarskog poduzeća koje je bilo angažirano na navedenom zabavi. Jednoga od redara, a radi se o 26-godišnjem Riječaninu tom je prilikom, bez ikakvog razloga i povoda  udario je u 16-godišnjak, kojega su u daljnjem fizičkom obračunu spriječili drugi redari i policijski službenici Policijske postaje Opatija. 

Prilikom dovođenja u policijsku postaju oštetio je s vanjske i unutarnje strane službeno policijsko vozilo, tako da su nad njim policijski službenici uporabili sredstva pšrisile. Nakon prekršajne obrade utvrđena je sumnja da je počinio prekršaj iz čl. 13.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te se prijavljuje redovnim putem.

Policijski službenici PP Mali Lošinj proveli su kriminalističku obradu nad više osoba poradi sumnje da su počinili kaznena djela na štetu dvoje njemačkih državljana. Naime, 2. kolovoza oko 03,30 sati nakon konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskom obujektu u Martinšćici na otoku Cresu, 22-godišnji i 17-godišnja njemačka državljanka u društvu sa još troje njemačkih državljana krenuli su prema obližnjem auto-kampu gdje su i odsjeli. Prilikom izlaska iz lokala 17-godišnjakinja je otuđila paket energetskih napitaka,  a konobar ugostiteljskog objekta nedugo zatim uočiovši krađu uputio se s  još nekolicinom mladića prema njima. Napali su ih rukama, nogama i  palicom nanijevši pri tome 22-godišnjaku  teške tjelesne ozljede, dok je 17-godišnjakinja lakše ozlijeđena.
Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su 51-godišnjak iz Rijeke, 22-godišnjak iz Rovinja i 37-godišnjak iz Rijeke počinili na štetu navedenog njemačkog državljanina kazneno djelo teške tjelesne ozljede,.dok se posljednja dvojica sumnjiče i za nanošenje tjelesne ozljede 17-godišnjoj njemačkoj državljanki.
Dana 03. kolovoza sva su trojica dovedena na prekršajni sud poradi provođenja prekršajnog postupka.  

Dana 2. kolovoza, oko 1,25 sati ispred ugistioteljskog objekta u Ul. Lokvica u Novom Vinodolskom i to za vrijeme održavanja vatrogasnog natjecanja došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane većeg broja osoba. Nakon verbalnog sukoba između 21-godišnjaka iz Novog Vinodolskog i 26-godišnjaka iz Bakra došlo je i do fizičkoga u kojem su se osim navedenih sukobili petorica hrvatskih državljana u dobi od 17 do 27 godina života s područja Rijeke i Bakra. Četvorica sudionika narušavanja javnog reda i mira lakše su ozlijeđena.  Protiv svih se podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.



Stranica