Policajci iz Interpola u Rijeci

Tijekom prva tri tjedna mjeseca srpnja, dvoje policijskih službenika iz Interpolovog sjedišta u Lionu boravilo je i radilo po prvi puta u Republici Hrvatskoj i to u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Rezultat je to potpisanog Memoranduma o razumijevanju o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Glavnog tajništva Interpola, a boravak Interpolovih policajaca planiran je sve do 15. rujna ove godine. Podrška je to i pomoć hrvatskoj policiji u borbi protiv međunarodnog kriminaliteta, osobito tijekom turističke sezone.

Tijekom prva tri tjedna mjeseca srpnja, dvoje policijskih službenika iz Interpolovog sjedišta u Lionu boravilo je i radilo po prvi puta u Republici Hrvatskoj i to u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Rezultat je to potpisanog Memoranduma o razumijevanju o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Glavnog tajništva Interpola, a boravak Interpolovih policajaca planiran je sve do 15. rujna ove godine. Podrška je to i pomoć hrvatskoj policiji u borbi protiv međunarodnog kriminaliteta, osobito tijekom turističke sezone.

Christine Apostol i  Krzystofom Klebek prvi su tim Interpolovih policajaca koji su radili u Policijskoj upravi tprimorsko-goranskoj te su pri odlasku na sastanku s načelnikom Policijske uprave, Tomislavom Dizdarom iznijeli svoje dojmove i mišljenja. Pohvale na rad i uspješnu suradnju s hrvatskim policajcima te želja za nastavak ovakvih odnosa nisu izostale ni ovoga puta.

Predstavili su  i svoje kolege iz drugog tima,  Ahmeda Mohameda iz Egipta i Terriya Mc Governa iz SAD-a, koji nastavljaju s radom u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u pružanju svesrdne potpore i pomoći hrvatskoj policiji u ostvarivanju i jačanju  sigurnosti svih građana za vrijeme turističke sezone.



Stranica