Ne ostavljajte novčanike u vozilima!

Novčanici, torbice i drugi vrijedni predmeti, ostavljeni na vidljivim mjestima u vozilma mogu privući pozornost lopova i postati laki plijen, kao što je to bio slučaj Senjanina kojemu je provaljeno u vozilo. Jedna od ukradenih mu kreditnih kartica iskorištena je za kupnju mobitela.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 28-godišnjakom iz Kostrene zbog sumnje da je provalio u osobno vozilo u vlasništvu 46-godišnjaka iz Senja.

Utvrđeno je tako da je početkom lipnja ove godine provalio u osobno vozilo koje se nalazilo parkirano u Ul. Tome Strižića u Rijeci. Otuđio je novčanik s dokumentima i kreditnim karticama. Iskoristivši jednu kreditnu karticu kupio je mobitel u vrijednosti od oko 3 800 kuna i poklonio ga djevojci. Mobitel je pronađen, a protiv oboje slijedi kaznena prijava.

21. srpnja u Puntu (otok Krk) i u Loparu (otok Rab) jednom domaćem i jednom stranom državljaninu provaljeno je u osobna vozila. Otuđeni su im novčanici s dokumentima i novcem.

Stoga još jedan apel građanima da ne ostavljaju u svojim osobnim vozilima novčanike, torbice i druge vrijedna predmete koji ostavljeni na vidljivim mjestima u  vozilu mogu postati plijen počiniteljima kaznenih djela.

 


Stranica