Uzgajali indijsku konoplju na balkonu

rinaest stabljika indijske konoplje pronašli su policijski službenici Policijske postaje Opatija u jednom stanu u Lovranu. Kriminalističkom obradom koju su proveli nad dvojicom korisnika stana utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga.

Trinaest stabljika indijske konoplje pronašli su policijski službenici Policijske postaje Opatija u jednom stanu u Lovranu. Kriminalističkom obradom koju su proveli nad dvojicom korisnika stana utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga. Nadalje je utvrđeno da su tijekom dana iznosili posude sa stabljikama indijske konoplje na balkon , a na večer ih unosili u prostorije stana kako bi im na taj način osigurali optimalne uvjete za rast.

U unajmljenome stanu osim trinaest uzgojenih stabljika indijske konoplje visine 15-13 cm, pronađena je i jedna metalna lula te preinačena bambusova grana - predmeti za konzumiranje marihuane te  20 pvc paketića sa sadržajem opojne droge marihuane u količinama od 1 do 7 grama, pripremljenih za prodaju. Kod jednog od mladića - 20-godišnjaka, pronađeno je i šest sjemenki indijske konoplje te dvije metalne lule za konzumiranje droge.

Nakon dovršene kriminalističke obrade u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Opatiji utvrđeno je da se počinitelji 19-godišnjak i 20-godišnjak, obojica s područja Motovuna, kazneno prijavljuju redovnim putem.



Stranica