Provaljivao u brodice

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 19-godišnjakom iz Kraljevice poradi sumnje da je tijekom posljednja tri mjeseca prošle godine počinio više teških krađa provaljivanjem na području Bakarca i Kraljevice.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka  proveli su kriminalističku obradu nad 19-godišnjakom iz Kraljevice poradi sumnje da je tijekom posljednja tri mjeseca prošle godine počinio više teških krađa provaljivanjem  na području Bakarca i Kraljevice.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je u listopadu provalio u plovilo marke Nimbus koje se nalazilo na vezu u lučici u Bakarcu. Iz ovog plovila otuđio je cd player i kutiju s alatom oštetivši tvrtku iz Kastva za oko dvije tisuće kuna.
U studenom je provalio u dvije barke smještene na vezu u uvali Črišnjeva u Kraljevici. Iz njih je otuđio radio kazetofon, cd player i dalekozor pričinivši materijalnu štetu  dvojici vlasnika u iznosu od oko devet tisuća kuna.

Sumnja se da je ovaj 19-godišnjak u prosincu prošle godine provalio i u dvije jedrilice koje su bile na vezu uz Obalu kralja Tomislava u Kraljevici. Iz ovih je jedrilica otuđio je televizor plazmu, auto-radio mp3 player, autopojačalo, invertor za struju, dalekozor i kutiju s alatom. Materijalna šteta se cijeni na oko jedanaest tisuća kuna.
Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je u rujnu provalio u kiosk u Bakarcu te otuđio veću količinu cigareta, slatkiša, žileta, kave i sladoleda pričinivši materijalnu štetu od oko dvanaest tisuća kuna.

Kaznena prijava protiv 19-godišnjeg počinitelja podnosi se redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica