Streljački klub 'Policajac' već jedanaest godina niže uspjeh za uspjehom

Ove godine navršilo se punih jedanaest godina od osnutka Streljačkog kluba "Policajac" iz Rijeke. Prava je to prigoda prisjetiti se rada i odličnih rezultata koje su članovi Kluba postizali na takmičenjima svih ovih godina, a uspjeha je bilo zaista mnogo.

Ove  godine navršilo se punih jedanaest godina od osnutka Streljačkog kluba „Policajac“ iz Rijeke čiji članovi su većinom djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske. Lijepa je to i značajna obljetnica posebice za 60 članova ovoga kluba i prava prigoda prisjetiti se rada i odličnih rezultata koje su članovi Kluba postizali na takmičenjima tijekom svih ovih godina, a uspjeha je zaista bilo mnogo.

Od osnutka pa  do danas, strijelci ovog kluba svake su godine sudjelovali na prvenstvima Republike Hrvatske, kao i na drugim prigodnim takmičenjima u kategoriji puška velikog i malog kalibra, a izvrsni rezultati koje su nanizali počevši od 1999. godine, jednostavno zaslužuju sve pohvale.

Godine 1999. na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm ekipa je osvojila  2. mjesto i 1. mjesto pojedinačno.

Poseban uspjeh postignut je 2000. godine na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm kada je osvojeno 1. mjesto ekipno i 1., 2., i 3. mjesto u pojedinačnom plasmanu, što od početka održavanja prvenstva Hrvatske do danas nije uspjelo ni jednoj drugoj ekipi u državi.

Tijekom 2001. godine na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.

Na Prvenstvu Hrvatske održanom 2002. godine u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.Strjeljačka ekipa 2003. godine

I godine 2003. ekipa ovog Kluba bilježi ponovno odlične rezultate. U kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 1. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 7. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.

Upravo odlični sportski uspjesi donijeli su još jedno priznanje Klubu 2004. godine i to od strane Riječkog športskog saveza koji je ekipu ovoga Kluba proglasio najboljom muškom ekipom grada Rijeke u 2003. godini.
 
Iste, 2004. godineu kategoriji puška velikog kalibra postižu 1. mjesto ekipno i 1. i 2. mjesto pojedinačno. Tada je postavljen i novi državni rekord u pojedinačnoj konkurenciji sa 281 krugom koji važi i danas, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 osvojena su druga mjesta ekipno i pojedinačno. Te godine ekipa po prvi puta nastupa na prvenstvu Hrvatske i u kategoriji serijska malo kalibarska puška (seniori, ležeći) te osvaja prvo mjesto i postavlja novi državni rekord sa 1104 kruga (koji važi i danas), a u pojedinačnom plasmanu tada je osvojeno 1. i 2. mjesto.

Slijede dobri rezultati i u 2005. godini, kada na prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom -  kategorija veliki kalibar 7,62 mm postižu prva mjesta ekipno i pojedinačno, te u kategoriji veliki kalibar puška 7,9 mm 2. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, kao i na prvenstvu Hrvatske 2006. godine i 2007. godine kada također osvajaju rezultate pri samom vrhu u kategoriji velikokalibarske i malokalibarske puške.

Strjeljački klub "Policajac"U 2008. godini ponovno članovi ovoga Kluba postižu izvrsne rezultate i to  na prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra 7,9 mm gdje osvajaju  1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno.

Članovi Streljačkog kluba „POLICAJAC“  tijekom proteklih jedanaest godina nastupali su na niz prvenstava Primorsko-goranske županije, kao i na prigodnim takmičenjima u Republici Hrvatskoj gdje su također osvajali uglavnom visoko plasirana mjesta. Na posljednjem takvom prigodnom takmičenju održanom u Rijeci, pod nazivom „Trofej hrvatskog Jadrana“ (održava se u čast Dana Hrvatske ratne mornarice) osvojili su 1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno.         

Rješenjem MUP-a RH, Ravnateljstva policije donesenim u travnju 2008. godine članovima kluba „Policajac“ odobrava se nastupanje kako na domaćim tako i na međunarodnim sportskim natjecanjima. Za očekivati je stoga da će i u nastavku svoga djelovanja nastaviti nizati izvrsne rezultate i uspjehe na domaćem ali međunarodnom natjecanju iz standard oružja, odnosno malokalibarske puške, a koji program je ujedno i olimpijska disciplina.



Stranica