​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,19 promila izmjerena je u četvrtak, 2. svibnja, 28-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova  

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 72 prometne nesreće, od kojih su šest teže, a  66 su lakše  nesreće. U ovim nesrećama je šest osoba teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 192.900 eura.
 
Uz 12 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i šest pješaka te pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 241 vozač, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po četiri u kategorijama između 25 i 35 godina te od 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,19 promila izmjerena je u četvrtak, 2. svibnja, 28-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova.
 
Riječ je o vozaču koji je oko 4 sata pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka i pri tome izazvao prometnu nesreću.
Naime, kako nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju na cesti u zavoju je na mokrom kolniku izgubio nadzor nad vozilom i u udario u ivičnjak nogostupa uz kolnik pa u kameni zid.
 
Zbog izazivanje prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv 28-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 1580 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca.
 

Stranica